Terrengløp 2019: Guide til Norges beste konkurranser

Løp i mektige skoger, langs bratte fjorder, over vide fjell, i dype daler og i bynære marker. Her finner du terrengløp og ultraløp som tar deg ut i naturen.


Guiden er laget av: Bjørnar Eidsmo
Foto øverst: Alexis Berg/ The Arctic Triple

 Skribenten Bjørnar Eidsmo på første matstasjon under Xreid Jotunheimen 2018. Foto: Audun Nystad Bugge.

Skribenten Bjørnar Eidsmo på første matstasjon under Xreid Jotunheimen 2018. Foto: Audun Nystad Bugge.

Datoer for 2019 er under oppdatering. Det kommer også nye bilder og oppdatering av beskrivelser av løp jeg har deltatt i selv.


Slik bruker du guiden

 • Løpene er sortert på dato slik at du kan planlegge sesongen. For 2019 blir dette oppdatert når jeg blir kjent med nye datoer. Varsle meg gjerne om dette på bjornar.eidsmo@gmail.com.

 • Klikk deg videre fra oversikt til artikler med mer info om hvert enkelt løp.

 • Informasjon om distanser, stigningsmeter* og vanskelighetsgrad gir et førsteinntrykk av løpet.

 • Om vanskelighetsgrad: En vurdering av distanse, stigning, løypeprofil og underlag opp mot hverandre sammenlignet med andre løp i guiden. Skala: Enkel (Hvalerløpet) - Middels (Ivar Formo) - Krevende (Stranda Fjord Trail Race) - Meget krevende (Xreid)

 • I artiklene om enkeltløpene finner du løypebeskrivelser, bilder, video, pris, antall deltakere, eventuelle UTMB-poeng** og lenker til påmelding og arrangørsider.

 • Distansene varierer fra 4 til 200 km så her er det noe for alle.

 • Se også bonus med lenker til enda flere løp nederst i artikkelen.

*Stigningsmeter vil si hvor mye traseen går oppover totalt for valgt distanse. Løypeprofiler gir deg også viktig informasjon for å vurdere og planlegge en konkurranse. Dette er lagt inn i noen av artiklene.
**UTMB-poeng trenger du for å kvalifisere deg til Ultra-Trail Mont Blanc i Frankrike. Her er mer informasjon om hvilke løp som gir UTMB-poeng og hvor mye poeng du trenger til de ulike distansene.Planlegg løpesesongen - klikk deg videre til artikler om hver løp

 


Enda flere terrengløp 


Slik er løpene valgt ut

 • Hoveddelen av løpet er på sti eller i terrenget (ikke grusvei og annen vei)

 • Løpet gir unike opplevelser i naturen

 • Sannsynligheten for en jovial stemning blant deltakere og publikum er høy

 • Arrangøren har tilrettelagt god informasjon om løpet (stor variasjon her)

 • Løpet arrangeres i Norge

 • Ni av løpene i hovedguiden har jeg selv deltatt på. De andre konkurransene er vurdert utfra bilder og informasjon tilgjengelig fra arrangørene, omtaler i media og andres erfaringer.

Hensikten er å vise frem konkurranser som gir deg noe ekstra i form av naturopplevelser, utfordrende terreng, miljø og stemning.

Selv har jeg savnet en slik oversikt og som gir et skikkelig inntrykk av hvordan de ulike løpene er gjennom både bilder og tekst. 

Jeg håper dette kan inspirere deg til å prøve nye konkurranser og å utforske mer av naturen gjennom sti- og terrengløping. For flere av disse konkurransene er sjansen dessuten stor for at du også blir kjent med andre løpere. 

Dette er ingen komplett terminliste over terrengløp i Norge. Du må gjerne foreslå andre løp som bør med i en slik oversikt. Kanskje det finnes noe lokalt der du bor? Skriv en kommentar under eller ta kontakt på bjornar.eidsmo@gmail.com


Sosiale medier


Les mer fra Sidespor.net


PÅMELDING TIL NYHETSBREV FRA SIDESPOR

Få flere artikler fra bloggen min Sidespor om løping, turtips og historier. 

Navn *
Navn