Tromsø Skyrace 1.-3. august 2019

Tromsø Skyrace er noe helt spesielt. Killian Jornet og Emelie Forsberg, kjent som to av verdens beste fjelløpere, er blant ildsjelene bak løpet sammen med lokale krefter. 


Av: Bjørnar Eidsmo
Foto: Tromsø Skyrace

Konkurransene består av fire ulike løp. Det mest spektakulære er ultraløpet Hamperokken Skyrace. Deler av løypa består av klyving i bratte fjellsider og balansering på smale traverser. Flere av de beste fjelløperne i verden deltar.

Samtidig er det alternativer både for mosjonister og andre som vil prøve noe litt mindre halsbrekkende. Tromsdalstind Skyrace er en fin introduksjon til fjelløp. Blåmann VK og Hamperokken er en del av Vertikal og Ultra MiguRun SkyRunner World Series.

 Foto: Killian Jornet/ Tromsø Skyrace.

Foto: Killian Jornet/ Tromsø Skyrace.

Hamperokken Skyrace 

Distanse: 57 km
Høydemeter: 4800 m
Antall deltakere: 200
Pris: 800 kr (2017)
 

Tromsdalstind Skyrace

Distanse: 28km
Høydemeter: 2000 m
Antall deltakere: 300
Pris: 600 kr (2017)


Blåmann Vertical

Distanse: 2,7 km
Høydemeter: 1044 m
Antall deltakere: 200
Pris: 400 kr (2017)


Bøntuva tour-race

Distanse: 15 km
Høydemeter: 800 m
Antall deltakere: 200
Pris: 300 kr (2017)


Mer informasjon

Nettside: Tromsø Skyrace
Facebook side: Tromsø Skyrace


Se flere av Norges beste konkurranser i terrengløp

Tromsø Skyrace er ett av over 25 anbefalte terrengløp i denne guiden på Sidespor.net. Hensikten er å gi en oversikt over endel av de konkurransene i Norge som gir noe ekstra i form av naturopplevelser, utfordrende terreng, miljø og stemning.

Dette er ingen fullstendig terminliste, men jeg håper dette kan inspirere deg til å prøve nye konkurranser og å utforske mer av naturen gjennom løping. På flere av disse løpene er sjansen dessuten stor for at du også blir kjent med andre løpere.