Stranda Fjord Trail Race 10. august 2019

Dette er et krevende løp i spektakulær natur der du utfordres på mange typer terreng. Påmelding har åpnet. 

Av: Bjørnar Eidsmo
Foto: Stranda Fjord Trail Race

Jeg deltok i 2017. For 2019 er løypene endret. Da jeg løp var det regn og lavt skydekke. Likevel ble det en flott naturopplevelse. Etter grusveien i starten kom vi raskt på en sti i fin furuskog. Videre fikk vi morsomme flytpartier og noe klyving. Etterhvert kommer partier nedover der vi løp på store steiner. Dette kan være krevende for østlendinger som meg som ikke har trent på dette. Lokale helter dro fra her. Vi fikk også partier utenfor sti som på lyng, mose og myr. På partiet ned til Stranda kunne vi løpe i høy hastighet. Etter ca 23 km var vi nede i sentrum. Der ventet 10 km med nesten bare stigning til mål på toppen. Staver var til stor hjelp her. Denne delen av konkurransen var den hardeste både fysisk og mentalt. 

 Foto: Stranda Fjord Trail Race

Foto: Stranda Fjord Trail Race

Stranda Fjord Trail Race

Dato: 10. august 2019
Distanse: 25 og 48 km
Stigning: 1700 m og 3850 m
Det er nye traseer i 2019.

 Foto: Håvard Myklebust/ Stranda Fjord Trail Race

Foto: Håvard Myklebust/ Stranda Fjord Trail Race

Grunn til å delta

Naturopplevelsen, slik som du ser i bildet øverst, gjorde at jeg bare måtte melde meg på. Videoen under gir også et godt inntrykk.

Beskrivelse

Først løper du en kilometer på grusvei før det er over på tursti opp til Lievarden. Videre til Mønet, er det bratt og du må bruke hendene enkelte steder. Deretter er det steinur opp til Fremste Blåhorn. Slik fortsetter det. På løpets nettside finner du en fullstendig beskrivelse av løpet med bilder.  
 

Mer informasjon og påmelding


Se flere av Norges beste konkurranser i terrengløp

Strand Fjord Trail Race er ett av over 25 anbefalte terrengløp i denne guiden på Sidespor.net. Hensikten er å gi en oversikt over endel av de konkurransene i Norge som gir noe ekstra i form av naturopplevelser, utfordrende terreng, miljø og stemning.

Guiden håper jeg kan inspirere deg til å prøve nye konkurranser og å utforske mer av naturen gjennom løping. På flere av disse løpene er sjansen dessuten stor for at du også blir kjent med andre løpere. 

Se flere anbefalte terrengløp