Råskinnet 4. mai 2019

Råskinnet er en god start om du har lyst å prøve noe nytt innen løping. Løypa utfordrer deg til å løpe på og i sti, terreng, myr, vann og gjørme.
 

Av: Bjørnar Eidsmo
Foto: Råskinnet

Fakta om Råskinnet

  • Sted: Sognsvann, Oslo

  • Tid: Lørdag 4. mai 2019

    Distanse: 9 km

  • Høydemeter: Ca 200 meter. Traseen endres noe hvert år.

  • Maks antall deltakere: 2000

  • Arrangør: Ready

  • Pris: 410 kr + lisens


Beskrivelse

Råskinnet er et terreng- og stiløp som starter på grusplassen ved Norges Idrettshøgskole. Traseen kan endres noe fra år til år. Det er vanlig at første del er på grus- og skogsvei, deretter blir det en kort tur ut i Sogsvann der du vasser til knærne, før ferden fortsetter inn i skogen. Der møter du en blanding av sti, myr, terreng og skogsvei. Avhengig av hvordan været har i forkant vil forholdene på dette løpet variere veldig. 
 

Tips

Grunnet mange deltakere kan det være utfordrende å passere folk på stiene. Dermed gjelder det å utnytte de åpne områdene i starten for å avansere og finne din plass. Siden du blir våt er en anbefaling å ha ulloverdel og lang løpetights for å unngå å fryse. Hansker, helst av typen som tåler vann, kan være lurt. Vurder tynn lue og hals. Knytt lissene ekstra godt. Les forrige setning en gang til. Det er alltid noen som mister skoen i et myrhull. Unngå slike hull ved å hoppe fra tue til tue, eller ved å løpe på utsiden av dem. 
 

Påmelding og mer informasjon

Nettside: Råskinnet
Facebookside: Råskinnet - Ready
Instagram: @raskinnet_ready

Det har skjedd at det har snødd under løpet. Foto: Råskinnet

Det har skjedd at det har snødd under løpet. Foto: Råskinnet


Om guiden til Norges beste konkurranser i terrengløp

Råskinnet er ett av over 25 anbefalte terrengløp i denne guiden på Sidespor.net. Hensikten er å vise frem konkurranser som gir deg noe ekstra i form av naturopplevelser, utfordrende terreng, miljø og stemning. Bjørnar Eidsmo har laget guiden. Han er selv en ivrig stiløper i Sky Blazers og har deltatt i mange av konkurransene. Du finner mer om bakgrunnen for guiden i artikkelen med oversikt over alle løpene.


Sidespor og terrengløping i sosiale medier