Ivar Formos Minneløp - 3 opp og ned 12. oktober 2019

Løp i terrenget Ivar Formo trente seg opp til å bli olympisk mester og som Lyn-utøvere gjennom generasjoner har lagt sine langturer. Påmelding åpner 1. mai 2019.

Av: Bjørnar Eidsmo
Foto øverst: Ivar Formos minneløp

Fakta Ivar Formos Minneløp - 3 opp og ned

  • Tid: Lørdag 12. oktober 2019

  • Sted: Sognsvann, Oslo

  • Distanse: 9 km og 17 km

  • Høydemeter: Ukjent

  • Pris: 300-350 kr + lisens (2017 priser)

Beskrivelse

Ivar Formo er en historisk utøver som var tilknyttet klubben Lyn. Han vant flere OL- og VM-medaljer. Formo konkurrerte både på ski,  i løping og orientering.  Les mer om Ivar Formo. 

Startskuddet går på idrettsanlegget ved Sognsvann. Du løper på sti forbi badevannet Båntjern og klatrer opp til Vettakollens panoramautsikt.

Ovenfor Frønsvollstråkka snur løpets 9 kilometertrasee og tar Måneskinnsløypa tilbake mot Sognsvann.

17 kilometer traseen klatrer videre opp til gamle Christiania Skiklubbs base og utsiktspunktet på Frønsvollen. Videre passerer du traseens tredje topp, og markas muffinseldorado, Skjennungstua.

Derfra løper du nedover på grusvei, får panoramautsikt innover marka og utover Skjærsjøen, forbi Ullevålseter og så tilbake i skogen igjen. Lynhytta og idylliske Åklungen passeres på returen til Sognsvann.
 

Mer informasjon

Om "Terrengløp: Guide til Norges beste konkurranser"

Ivar Formos Minneløp er ett av over 25 anbefalte terrengløp i denne guiden på Sidespor.net. Hensikten er å vise frem konkurranser som gir deg noe ekstra i form av naturopplevelser, utfordrende terreng, miljø og stemning.

Selv har jeg savnet en slik guide som både gir en oversikt og et skikkelig inntrykk av hvordan de ulike løpene er gjennom bilder og tekst. Oversikten er laget basert på informasjon fra arrangørene og egne erfaringer for endel av løpene.

Guiden håper jeg kan inspirere deg til å prøve nye konkurranser og å utforske mer av naturen gjennom sti- og terrengløping. For flere av disse konkurransene er sjansen dessuten stor for at du også blir kjent med andre løpere. 

Dette er ingen komplett terminliste over terrengløp i Norge. Du må gjerne foreslå andre løp som bør med i en slik oversikt. Kanskje det finnes noe lokalt der du bor? Skriv en kommentar under eller ta kontakt på bjornar.eidsmo@gmail.com


Sosiale medier