Hardangervidda Marathon 1. september 2018

Opplev høyfjellsti, elvekrysninger og trange daler tett på Hardangerjøkulen, Vøringsfossen og Hardangervidda.

Av: Bjørnar Eidsmo
Foto: Alexis Berg/ Xtreme Eidfjord

Fakta om Hardangervidda Marathon

Dato: 1. september 2018
Sted: Eidfjord
Distanse: 25 km og 45 km
Stigning: 2100 meter (full distanse)
Matstasjoner: Ja, to underveis og suppe i mål.

Første mil er på asfalt. Deretter kan du bytte sko. I den første stigningen gjelder det å være rask til å gå fort og småløpe i bratt terreng. Videre er det fantastisk løpeterreng ned til Vøringsfossen. Den neste lange stigningen inneholder mye myr som gjør det krevende å løpe. Den siste mila er nedover på grusvei og lettløpt. Illustrasjon: Arrangøren.


Grunner til å delta

  • Kontrastene mellom klyving opp bratte kneiker, flytfølelsen oppå fjellet, beinflyving nedover mot Vøringsfossen og de tunge myrpartiene videre. 
  • Bli heiet frem av turfolk i fjellet. 
  • Arrangøren er Xtreme Eidfjord som også står bak Norseman. Dette er proffe og hyggelige arrangører som har tilrettelagt med løypevakter i kryss, ordning for skobytte og flere matstasjoner.
  • Herlig betasuppe i mål.
     
 Den første bakken stiger 1400 høydemeter. Foto: Alexis Berg. 

Den første bakken stiger 1400 høydemeter. Foto: Alexis Berg. 

Beskrivelse

Hardangervidda Marathon er en konkurranse der du vil få tid alene med fjellet og vidda. Du kan velge mellom hel og halv marathon. Starten går fra Eidfjord sentrum og målgang er i Øvre Eidfjord. Terrenget er luftig, tungt og spektakulært. Løpet setter store krav til deltagerne, men er en opplevelse du sjeldent får i en idrettskonkurranse. Hardangervidda kan by på alt i denne årstiden. 

Mer informasjon og påmelding

Nettside: Xtreme Eidfjord
Facebookside: Xtreme Eidfjord
Arrangørens løypebeskrivelse

 Etter denne lange bratte bakken ble det bedre sikt og morsom løping i 2016. Foto: Alexis Berg. 

Etter denne lange bratte bakken ble det bedre sikt og morsom løping i 2016. Foto: Alexis Berg. 


Om "Norges beste konkurranser i terrengløp"

Hardanger Marathon er ett av over 25 anbefalte terrengløp i denne guiden på Sidespor.net. Dette er ingen komplett oversikt over slike løp i Norge. Konkurransene er valgt ut da de gir deg noe ekstra i form av naturopplevelser, utfordrende terreng, miljø og stemning. Guiden er laget av Bjørnar Eidsmo som står bak denne nettsiden. Så langt har jeg selv deltatt på 11 av løpene i hovedguiden.

Hensikten med guiden er å inspirere deg til å prøve nye konkurranser og å utforske mer av naturen gjennom løping. På flere av disse løpene er sjansen dessuten stor for at du også blir kjent med andre løpere.